Nikkaluoktasoppa

Det har funnits önskemål om recept på Nikkaluoktasoppa. Detta var alltid barnens önskemeny när det var skolavslutning. Ibland var det vanligt kålsoppa också. Det gick ju an när det var lite taskigt väder, men var det 30 grader varmt så var det lite fel. Men, men vad gör man inte för sina barn. Det var dock stopp och belägg när det var studentavslutningar. Då blev det ingen soppa.

Nikkaluoktasoppa

Ett kålhuvud/Skärs i bitar ca 2x2 cm (inte så noga)
Ca 500 gram blandfärs/Steks som till köttfärssås
Salt, peppar
Soya
Sirap
Senap, minst en ½ dl
Vit och Kryddpepparkorn

Bryn kålen i en stekgryta eller i stekpanna (jag brukar bryna i omgångar)
Salta och peppra.
Häll på några droppar soya för färgens skull.
Ringla över lite sirap och bryn ytterligare nån minut
Slå på en 3 dl vatten och rör om
Häll över kålen i en gryta.

Bryn köttfärsen/Salta och peppra.
Slå på lite vatten så allt kommer med.
Häll även detta i grytan med kål
Häll i senapen (mängd efter egen smak)
Lägg i 10 vitpepparkorn och 5 kryddpepparkorn
Rör om och låt koka ca 20 - 30 min beroende på gammal eller ny kål.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar och senap 

Har just satt i mig två tallrikar med soppan
Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0